8 szklanek świeżo zaparzonej mocnej kawy (najlepiej Italian roast)
1/3 szklanki cukru
1/4 szklanki syropu czekoladowego
4 laski cynamonu
1,5 łyżeczki goździków
1/2 łyżeczki anyżu w torebce z gazy
1/2 szklanki słodkiej bitej śmietany do dekoracji
skręcona skórka pomarańczy i cytryny
ILOŚĆ PORCJI: 8
Mieszamy w rondelku pierwszych sześć składników. Podgrzewamy na średnim ogniu prawie do punktu wrzenia. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy jeszcze chwilę. Przelewamy nad sitkiem do ciepłych kubków, przybieramy bitą śmietaną oraz skórką z cytryny i pomarańczy.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!