220 g kawy kolumbijskiej (normalnej lub bezkofeinowej)
110 g kawy kostarykańskiej
aromat pomarańczowy
ILOŚĆ PORCJI: 32
Orzeszki wysypujemy na blachę do pieczenia i prażymy przez około 10 min w temperaturze 160°C, aż lekko zbrązowieją. Mieszamy z ziarnami kawy. Mielimy zgodnie z instrukcją.
Zmieloną kawę wsypujemy do ekspresu, licząc łyżkę stołową (lub mniej) na filiżankę o objętości 140 ml. Do wody dodajemy pół łyżeczki zapachu pomarańczowego (na 8-10 filiżanek). Zaparzamy zgodnie z instrukcją, przedłużając czas parzenia o 2-3 min, żeby wydobyć orzechowy smak.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!