1. Porządnie ubij 2 łyżki stołowe kawy, tak by przepływ wody był utrudniony.
2. Zaparzanie powinno trwać 15-20 sekund.
3. Podawaj w szklankach o pojemności 90 ml ozdobioną na wierzchu bitą śmietaną i posypaną kakao.
Kawa po wiedeńsku to najpopularniejsza kawa z śmietaną. Robi się ją z mocnego espresso wlewanego do filiżanki lub szklanki i ozdabia bitą śmietaną (zamiast mleka i cukru). Kawę pije się razem ze śmietanową dekoracją.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Narzędzia marketingowe
Marketingowe pliki cookie służą do prezentowania reklam, które odpowiadają Twoim zainteresowaniom. Mogą być one ustawiane zarówno przez nas, jak i przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą stronę. Pozwalają na identyfikację Twoich preferencji i dostarczanie Ci trafnych reklam na różnych stronach i platformach społecznościowych. Umożliwiają również ocenę efektywności działań marketingowych.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!