1. Porządnie ubij 2 łyżki stołowe kawy, tak by przepływ wody był utrudniony.
2. Zaparzanie powinno trwać 15-20 sekund.
3. Podawaj w szklankach o pojemności 90 ml ozdobioną na wierzchu bitą śmietaną i posypaną kakao.
Kawa po wiedeńsku to najpopularniejsza kawa z śmietaną. Robi się ją z mocnego espresso wlewanego do filiżanki lub szklanki i ozdabia bitą śmietaną (zamiast mleka i cukru). Kawę pije się razem ze śmietanową dekoracją.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!