1. Porządnie ubij 2 łyżki stołowe kawy, tak by przepływ wody był utrudniony.
2. Zaparzanie powinno trwać 15-20 sekund.
3. Gorącą kawę przelej do karafki lub dzbanka.
4. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aż będzie zimna.
5. Do wysokiej szklanki włóż 1 porcję lodów.
6. Dodaj tyle zimnej kawy, by zajęła połowę szklanki – jeśli chcesz, by napój był słabszy, weź mniej kawy.
7. Dolej mleko, tak by powierzchnia napoju znalazła się ok. 1 cm poniżej brzegu szklanki i dobrze wymieszaj całość.
8. Na zakończenie udekoruj całość ma wierzchu bitą śmietaną lub lodami i posyp sproszkowaną czekoladą. Możesz też dodać dla ozdoby kilka całych ziaren kawy.
Mrożona kawa to świetny, odświeżający napój odpowiedni na popołudnie. Gdy na dworze jest gorąco, a ty pragniesz jednocześnie ochłody i kawowego smaku oraz aromatu, mrożona kawa będzie idealnym wyborem.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!