2. Zaparzanie powinno trwać ok. 20-30 sekund. Po nalaniu kawa będzie zajmować 1/3 filiżanki.
3. Dodaj 1/3 ciepłego mleka.
4. Dodaj 1/3 mlecznej piany, która powinna wystawać ponad brzeg filiżanki.
5. Udekoruj odrobiną sproszkowanej czekolady.
6. Podawaj w filiżance lub szklance.
Przyrządzane z 1/3 espresso, 1/3 mleka i 1/3 kremowej, gęstej zwartej mlecznej piany (a nie pozbawionej smaku, lekkiej piany z dużymi bąblami). Podawane zazwyczaj w ceramicznych filiżankach o objętości 145 ml. Spienione mleko z dna dzbanka nalewa się na espresso, a mleczną pianę z górnej części dzbanka nakłada się łyżeczką na powierzchnię napoju, co pozwala zachować jego temperaturę. Cappuccino często ozdabia się szczyptą czekolady, kakao, cynamonu, gałki muszkatołowej, sproszkowaną wanilią lub kolorowymi kryształkami cukru.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!