91 422 92 92 ul. Duńska 98, Szczecin

Cappuccino Blanco

CAPPUCCINO BLANCO

  • 1/2 szklanki mleka 2%
  • 1 przepołowiona laska wanilii
  • 1 łyżeczka jasnego brązowego cukru
  • 2 porcje (w sumie 170 ml) świeżo zaparzonej kawy espresso (normalnej lub bezkofeinowej)
  • zmielony cynamon

ILOŚĆ PORCJI: 2 

Do rondelka wlewamy mleko i wrzucamy laskę wanilii. Zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Przykrywamy i odstawiamy na pięć minut. Wsypujemy cukier i mieszamy. Podgrzewamy przez chwilę, wyjmujemy laskę wanilii. Mleko przelewamy do blendera. Miksujemy co najmniej 45 sekund, aż do uzyskania piany. Do rozgrzanych filiżanek wlewamy gorące espresso, a następnie gorące mleko. Posypujemy cynamonem.