3. Dodaj 2/3 mleka na tyle ciepłego, by można było pić natychmiast, bez czekania, aż ostygnie.
4. Nałóż łyżką mleczną pianę na powierzchnię napoju.
5. Podawaj w szklankach lub filiżankach o pojemności 160 ml.
We Włoszech caffè latte to napój przygotowywany w domu, tradycyjnie pity do śniadania. Poza Włochami jest to pojedyncze (30 ml) lub podwójne (60 ml) espresso, uzupełnione mlekiem i pokryte warstwą piany.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Narzędzia analityczne
Pliki cookie o charakterze analitycznym gromadzą dane dotyczące odwiedzin i aktywności użytkowników na naszej witrynie. Umożliwiają one analizę oraz optymalizację działania serwisu, dostarczając informacje o nawigacji odwiedzających oraz ich zainteresowaniach. Takie podejście pozwala nam dostosować treści do oczekiwań odwiedzających i ulepszać nasze usługi. Dane są zbierane w sposób anonimowy.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!
Dodatkowe ciasteczka
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
(Wymień ciasteczka, których używasz na stronie tutaj.)
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!