kawa na tło-gimp

27. South of the Border Coffee Cooler

SOUTH OF THE BORDER COFFEE COOLER

  • 2 szklanki gorącej czekolady
  • 2 szklanki świeżo zaparzonej kawy (najlepiej meksykańskiej)
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka wiórków czekoladowych do dekoracji

ILOŚĆ PORCJI: 4 

Mieszamy gorącą czekoladę, kawę oraz  cynamon w dzbanku do kawy ustawionym na podgrzewaczu. Śmietanę ubijamy razem z cynamonem, gałką muszkatołową oraz cukrem. Napój przelewamy do kubków, przybieramy z wierzchu bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

Formularz kontaktowy