kawa na tło-gimp

22. Café Mexicano

CAFÉ MEXICANO

  • 4 łyżeczki syropu czekoladowego
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 3/4 łyżeczki cynamonu, podzielonej na 2 porcje
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1,5 szklanki gorącej, mocnej kawy (najlepiej meksykańskiej)

ILOŚĆ PORCJI: 4 

Podgrzewamy filiżanki i wlewamy do każdej po łyżeczce czekoladowego syropu. Śmietanę mieszamy z 1/4 łyżeczki cynamonu, gałką muszkatołową i cukrem. Ubijamy, aż powstaną miękkie wierzchołki. Resztę cynamonu dosypujemy do kawy i mieszamy. Przelewamy kawę do filiżanek i mieszamy, żeby połączyła się z syropem. Dekorujemy z wierzchu bitą śmietaną.

Formularz kontaktowy